Kaip paruošti kavą su prancūzišku presu?
Ruošiant kavą prancūzišku spaudikliu, pupelės neturi būti stambios. Per smulkiai sumalta kava gali tapti karti ir ją gali būti sunku arba neįmanoma įspausti į presavimo indo dugną. Toliau sužinosite, kaip naudoti presavimo puodelį taip, kaip galbūt dar niekada nebuvote girdėję. Ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje pašildykite puodelį pieno (geriausiai tinka nugriebtas pienas). Kaitinkite pieną tol, kol jis bus pakankamai karštas, kad į jį būtų galima įkišti pirštą. Neperkaitinkite pieno, nes jis užvirs. Tada supilkite pieną į švarų, tuščią spaustuvą ir kelias minutes maišykite aukštyn žemyn. Pieno tūris padidės 3-4 kartus ir šis neriebus pienas tiks kapoms ir kavos tirščiams gaminti.