Sudedamosios dalys:
Vidutiniškai skrudintos kavos pupelės, kvapiosios ir aromatinės medžiagos.
Produkte nėra alergenų ir tinka veganams.
Hermetiška vožtuvu sandariai uždaryta pakuotė užtikrina kavos šviežumą ilgesnį laiką.
Geriausias iki: 1 metai.
Geriausiai kavai
Geriausiai kavai gauti naudokite šviežiai skrudintas kavos pupeles.
Malimo patarimai
Niekada nemalkite daugiau kavos pupelių, nei reikia tiesioginiam naudojimui. Sumalus kavos pupeles oras pasiekia aromatą suteikiančius aliejus, todėl jie išgaruoja ir kava praranda aromatą. Sumalta kava pradeda prarasti savo aromatą beveik iš karto po sumalimo. Skirtingiems kavos ruošimo būdams reikia skirtingo dydžio maltos kavos. Kava, ruošiama lašinant, turėtų būti malama taip, kad primintų cukraus granules. Kapojimo procesas turėtų trukti nuo keturių iki šešių minučių. Jei jis baigiasi greičiau nei per keturias minutes, pupeles sumalkite smulkiau. Jei jis trunka ilgiau nei šešias minutes, pupeles sumalkite stambiau. Espresso kavai reikia ypač smulkaus malimo; kava turi būti beveik kaip milteliai ir šiek tiek grūdėta. Tinkamo espreso kavos malimo paslaptis – jos ruošimo laikas. Viena uncija espreso kavos turėtų užvirti maždaug per 25-30 sekundžių. Jei ji užverda greičiau nei per 25 sekundes, kavą sumalkite smulkiau. Jei užtrunka ilgiau nei 30 sekundžių, pupeles sumalkite rupiau.
Laikymo patarimai
Niekada nelaikykite kavos šaldytuve. Ji sugeria kitų šaldytuve esančių maisto produktų aromatus ir skonius. Užšaldymas kavai taip pat gali pakenkti, todėl nerekomenduojame to daryti, nebent kavą laikote ilgai (dvi savaites ar ilgiau). Kavą reikia laikyti švariame, sausame, sandariame inde, vėsioje ir tamsioje vietoje.
Patarimai, kaip naudoti prancūzišką presą
Naudodami prancūzišką presą, kavos pupeles sumalkite stambiai. Jei kava sumalta per smulkiai, ji gali tapti karti ir ją sunku ar net neįmanoma nuspausti. Štai prancūziškojo preso naudojimo būdas, apie kurį galbūt nesate girdėję: Puodelį pieno (geriausiai tinka nugriebtas pienas) kaitinkite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, kol jis bus toks karštas, kad negalėsite jo paliesti pirštu. Neperkaitinkite pieno iki virimo. Tada supilkite pieną į švarų, tuščią prancūzišką presą ir kelias minutes judinkite stūmoklį aukštyn ir žemyn. Pieno tūris padidės 3-4 kartus, todėl jis puikiai tiks kapučino ir latės kavai.
Moka kavos gaminimo patarimai
Naudokite specialiai jūsų filtravimo krepšeliui skirtą filtrą. Dažniausiai naudojami balinto balto popieriaus filtrai, tačiau galima įsigyti ir rudų popierinių filtrų. Puikiai tinka ir plaunami metaliniai tinkliniai filtrai, kurie taip pat yra ekologiški.
Espresso gaminimas
Pirkdami buitinį kavos aparatą, rinkitės tokį, kuris turi siurblį, išstumiantį vandenį per kavą. Venkite garų aparatų. Geras siurblio aparatas paprastai kainuoja nuo 300 iki 1100 eurų, tačiau investuoti verta, jei norite skanios espreso kavos. Jei jūsų biudžetas kavos aparatui ribotas, apsvarstykite galimybę įsigyti moka puodą. Pieno putoms kapučino kavai gaminti naudokite prancūzišką presą (žr. patarimus, kaip naudoti prancūzišką presą).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.