Dideli, nulupti ir lengvai paskrudinti lazdyno riešutai
Lazdynuose gausu skaidulų ir baltymų, taip pat B grupės vitaminų ir vitamino E, kurie būtini plaukams ir odai bei širdžiai stiprinti. Lazdyno riešutai yra geras nesočiųjų riebalų šaltinis, juose nėra cholesterolio. Juose gausu įvairių maistinių medžiagų ir mineralų, pavyzdžiui, kalcio, kalio, mangano ir magnio.
Sudedamosios dalys: lazdyno riešutai
100 g produkto maistinė vertė: 642 kJ, riebalų 61,3 g, iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 4,8 g, angliavandenių 6 g, iš jų cukrų 3,5 g, baltymų 13,7 g.
Säilitada kuivas, puhtas ja jahedas kohas.
Pagaminta Ispanijoje
Kilmės šalis Turkija
Taip pat žr. graikiniai riešutai,
5 priežastys, kodėl į savo kasdienį racioną verta įtraukti lazdyno riešutus:
- Lazdyno riešutuose gausu sveikų riebalų, ypač mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip oleino ir linolo rūgštis. Šie riebalai padeda palaikyti širdies sveikatą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
- Lazdynų riešutuose yra antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino E ir flavonoidų, kurie padeda apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos.
- Lazdyno riešutai yra geras baltymų, skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Juose yra svarbiausių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, folio rūgšties, vitamino E, magnio ir seleno.
- Lazdynų riešutuose yra baltymų ir skaidulinių medžiagų, kurios padeda sukelti sotumo jausmą, todėl mažina apetitą ir suvartojamų kalorijų kiekį.
- Lazdynų riešutuose yra svarbiausių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, B grupės vitaminų ir omega-3 riebalų rūgščių.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.