Sudėtis: vidutiniškai skrudintos kavos pupelės, kvapiosios medžiagos.
Produktas neturi alergenų ir tinka veganams.
Hermetiškai uždaryta pakuotė su vožtuvu užtikrina, kad kava ilgiau išliktų šviežia.
Geriausias galiojimo laikas: 1 metai.
Kad kava būtų geriausia, naudokite šviežiai skrudintas kavos pupeles.
Geriausia kava yra tada, kai naudojate šviežiai sumaltą kavą
Niekada vienu metu nesumalkite daugiau pupelių, nei reikia kavai iš karto paruošti. Kai pupelės bus sumaltos, oras išbėgs į aliejus, kurie suteikia aromatą. Šiems aliejams garuojant, išgaruoja ir kavos aromatas. Malta kava pradeda prarasti aromatą beveik iš karto po sumalimo. Skirtingiems kavos gaminimo būdams reikia skirtingo malimo. Kavą, kuri ruošiama mirkymo būdu, reikia sumalti iki granuliuoto cukraus konsistencijos. Visas procesas turėtų trukti nuo keturių iki šešių minučių. Jei kava perkošiama greičiau nei per keturias minutes, pupeles reikia sumalti daugiau. Jei tai trunka ilgiau nei šešias minutes, pupelių reikia malti mažiau. Espresso kavai reikia ypač smulkaus malimo; kava turi būti beveik kaip milteliai ir švelniai grūdėta. Gero espreso kavos malimo paslaptis – laikas, per kurį ji subręsta. Viena uncija espreso kavos turėtų būti paruošta maždaug per 25-30 sekundžių. Kaip ir su nusausinta kava, jei espreso kava paruošiama greičiau nei per 25 sekundes, kava turi būti malama smulkiau. Jei tai trunka ilgiau nei 30 sekundžių, malant kavos pupeles reikia palikti stambesnes.
Laikymo patarimai
Niekada nelaikykite kavos šaldytuve. Kava įgauna kitų šaldytuve esančių maisto produktų aromatą ir skonį. Kavos šaldymas taip pat gali turėti gedimo poveikį, todėl nerekomenduojame to daryti, nebent kavos atsargų nenaudosite ilgą laiką (dvi ar daugiau savaičių). Kavą reikia laikyti švariame, sausame, sandariame inde, vėsioje ir tamsioje vietoje.
Patarimai, kaip naudoti french press kavinuką
Ruošiant kavą prancūziško spaudimo puodeliu, malant kavos pupeles reikia palikti stambesnes. Jei kava sumalta per smulkiai, ji gali tapti karti ir sunkiai ar net neįmanoma išstumti į presavimo puodelio dugną. Toliau sužinosite, kaip naudoti presavimo puodą taip, kaip tikriausiai dar niekada negirdėjote. Ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje pašildykite puodelį pieno (geriausiai tinka nugriebtas pienas). Kaitinkite pieną tol, kol jis bus pakankamai karštas, kad negalėtumėte į jį įkišti piršto. Neperkaitinkite pieno, nes jis užvirs. Tada supilkite pieną į švarų, tuščią ąsotį ir kelias minutes maišykite aukštyn žemyn. Pieno kiekis padidės 3-4 kartus, o toks nugriebtas pienas tinka kapučino ir latės kavai gaminti.
Moka kavos gaminimo patarimai
Naudokite specialiai jūsų filtravimo krepšeliui skirtą filtrą. Dažniausiai naudojami balinto balto popieriaus filtrai, tačiau galima įsigyti ir rudų popierinių filtrų. Gerai tinka ir plaunami vielos tinklo filtrai, kurie taip pat yra ekologiški.
Espresso kavos ruošimas
Jei perkate kavos aparatą namams, rinkitės tokį, kuris turi siurblį, siurbiantį vandenį per kavą. Nepirkite garais varomo aparato. Tinkamas aparatas su siurbliu paprastai kainuoja nuo 300 iki 1100 eurų, tačiau jei norite gerti skanų espreso kavą, verta investuoti. Jei į kavos aparatą galite investuoti tik ribotą pinigų sumą, rekomenduojame įsigyti moka puodą. Kapučino kavai gaminti galite naudoti presavimo puodą, kad susidarytų putos (žr. patarimus, kaip naudoti prancūzišką presavimo puodą).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.