Sudėtis: vidutiniškai skrudintos kavos pupelės, aromatai. Be alergenų, tinka veganams. Hermetiška pakuotė su vožtuvu užtikrina ilgesnį šviežumą. Galiojimo laikas: 1 metai. * Pakuotė gali skirtis nuo pateiktos nuotraukoje. Kad kava būtų geriausia, naudokite šviežiai skrudintas pupeles.
Malimo instrukcijos
Niekada vienu metu nemalkite daugiau kavos pupelių, nei reikia tiesioginiam kavos ruošimui. Malant pupeles, ore išsiskiria aliejai, kurie suteikia aromatą. Šiems aliejams garuojant, išgaruoja ir kavos aromatas. Sumalta kava pradeda prarasti savo aromatą beveik iš karto po sumalimo. Skirtingiems kavos ruošimo būdams reikia skirtingo malimo. Kavą, ruošiamą mirkymo būdu, reikia sumalti iki žalio cukraus konsistencijos. Visas procesas turėtų trukti nuo keturių iki šešių minučių. Jei kava paruošiama greičiau nei per keturias minutes, pupeles reikia sumalti daugiau. Jei procesas trunka ilgiau nei šešias minutes, pupelių reikia malti mažiau. Espresso kavai reikia ypač smulkaus malimo; kava turi būti beveik sumalta ir šiek tiek granuliuota. Gero espreso kavos malimo paslaptis – brandinimo laikas. Vienos uncijos espreso kavos kava turėtų būti paruošta maždaug per 25-30 sekundžių. Jei espreso kava paruošiama greičiau nei per 25 sekundes, kava turi būti smulkiau sumalta. Jei tai trunka ilgiau nei 30 sekundžių, malta kava turi būti rupesnio malimo.
Laikymo instrukcijos
Niekada nelaikykite kavos šaldytuve. Šaldytuve laikoma kava įgauna kitų maisto produktų aromatą ir skonį. Šaldymas taip pat gali sugadinti kavą, todėl nerekomenduojame to daryti, nebent kavą laikysite ilgai (dvi savaites ar ilgiau). Kavą reikia laikyti švariame, sausame, sandariame inde, vėsioje ir tamsioje vietoje.
Patarimai, kaip naudoti french press kavos aparatą
Gaminant kavą slėginiame puode, sumaltas kavos pupeles reikia palikti stambias. Jei kava sumalta per smulkiai, ji gali tapti karti ir ją gali būti sunku arba neįmanoma įspausti į presavimo indo dugną. Toliau sužinosite, kaip naudoti spaudimo puodą taip, kaip galbūt niekada anksčiau negirdėjote. Ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje pašildykite puodelį pieno (geriausiai tinka nugriebtas pienas). Kaitinkite pieną tol, kol jis bus pakankamai karštas, kad į jį būtų galima įkišti pirštą. Neperkaitinkite pieno, nes jis užvirs. Tada supilkite pieną į švarų, tuščią spaustuvą ir kelias minutes maišykite aukštyn žemyn. Pieno tūris padidės 3-4 kartus ir toks neriebus pienas puikiai tiks kapučino ir latės gamybai.
Patarimai, kaip pasigaminti mokos kavos
Naudokite specialiai filtravimo krepšeliui skirtą filtrą. Dažniausiai naudojami balinto balto popieriaus filtrai, tačiau galima įsigyti ir rudų popierinių filtrų. Gerai tinka ir plaunami vielos tinklelio filtrai, kurie taip pat yra ekologiški.
Espresso kavos ruošimas
Jei perkate kavos aparatą namams, rinkitės tokį, kuris turi siurblį vandeniui pumpuoti. Nepirkite garais varomo aparato. Tinkamas kavos aparatas su pompa paprastai kainuoja nuo 300 iki 1100 eurų, tačiau jei norite gerti skanų espreso kavą, verta investuoti. Jei į kavos aparatą galite investuoti nedaug pinigų, rekomenduojame įsigyti moka puodą. Kapučino kavai gaminti galite naudoti presavimo puodą, kad susidarytų puta (žr. patarimus apie presavimo puodų naudojimą).

Eesti
English
Suomi
Latviešu valoda
Русский


Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.