Sudėtis: vidutiniškai skrudintos kavos pupelės, aromatai.
Be alergenų, tinka veganams.
Hermetiškai uždaryta pakuotė su vožtuvu užtikrina, kad kava ilgiau išliktų šviežia.
Galiojimo laikas: 1 metai.
* Pakuotė gali skirtis nuo pavaizduotos.
Kad kava būtų geriausia, naudokite šviežiai skrudintas pupeles.
Malimo instrukcijos
Niekada nemalkite daugiau pupelių, nei reikia tirpiai kavai. Malant pupeles, ore išsiskiria aliejai, kurie suteikia aromatą. Šiems aliejams garuojant, išgaruoja ir kavos aromatas. Sumalta kava pradeda prarasti savo aromatą beveik iš karto po sumalimo. Skirtingiems kavos gaminimo būdams reikia skirtingo malimo. Kavą, ruošiamą mirkymo būdu, reikia sumalti iki žalio cukraus konsistencijos. Visas procesas turėtų trukti nuo keturių iki šešių minučių. Jei kava paruošiama greičiau nei per keturias minutes, pupeles reikia sumalti daugiau. Jei procesas trunka ilgiau nei šešias minutes, pupelių reikia malti mažiau. Espresso kavai reikia ypač smulkaus malimo; kava turi būti beveik sumalta ir šiek tiek granuliuota. Gero espreso kavos malimo paslaptis – brandinimo laikas. Vienos uncijos espreso kavos kava turėtų būti paruošta maždaug per 25-30 sekundžių. Jei espreso kava paruošiama greičiau nei per 25 sekundes, kava turėtų būti smulkiau sumalta. Jei tai užtrunka ilgiau nei 30 sekundžių, malta kava turi būti rupesnio malimo.
Laikymo instrukcijos
Niekada nelaikykite kavos šaldytuve. Šaldytuve laikoma kava įgauna kitų maisto produktų aromatą ir skonį. Šaldymas taip pat gali sugadinti kavą, todėl nerekomenduojame to daryti, nebent kavos laikymo įrenginį naudosite ilgą laiką (bent dvi savaites). Kavą reikia laikyti švariame, sausame, sandariame inde, vėsioje ir tamsioje vietoje.
Patarimai, kaip naudotis french press kavos puodeliu
Ruošiant kavą presavimo puodelyje, sumaltas kavos pupeles reikia palikti rupias. Jei kava sumalta per smulkiai, ji gali tapti karti, be to, ją gali būti sunku arba neįmanoma įspausti į presavimo puodelio dugną. Toliau sužinosite, kaip presavimo puodą naudoti taip, kaip galbūt niekada anksčiau negirdėjote. Ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje pašildykite puodelį pieno (geriausiai tinka nugriebtas pienas). Kaitinkite pieną tol, kol jis bus pakankamai karštas, kad į jį būtų galima įkišti pirštą. Neperkaitinkite pieno, nes jis užvirs. Tada supilkite pieną į švarų, tuščią spaustuvą ir kelias minutes maišykite aukštyn žemyn. Pieno tūris padidės 3-4 kartus ir toks neriebus pienas puikiai tiks kapučino ir latės gamybai.
Patarimai, kaip pasigaminti mokos kavos
Naudokite specialiai filtravimo krepšeliui skirtą filtrą. Dažniausiai naudojami balinto balto popieriaus filtrai, tačiau galima įsigyti ir rudų popierinių filtrų. Gerai tinka ir plaunami vielos tinklelio filtrai, kurie taip pat yra ekologiški.
Espresso kavos ruošimas
Jei perkate kavos aparatą namams, rinkitės tokį, kuris turi siurblį, siurbiantį vandenį per kavą. Nepirkite garais varomo aparato. Tinkamas siurblio aparatas paprastai kainuoja nuo 300 iki 1100 eurų, tačiau jei norite gerti skanų espreso kavą, verta investuoti. Jei į kavos aparatą galite investuoti nedaug pinigų, rekomenduojame įsigyti moka puodą. Kapučino kavai gaminti galite naudoti slėginę viryklę, kad susidarytų puta (žr. patarimus, kaip naudoti slėginę viryklę).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.