kohviröstimise masin ristiku röstikoda

Kavos pupelių skrudinimo mokslas

Nusipirkus kokybiškų kavos pupelių, svarbiausias žingsnis gaminant aukštos kokybės kavą yra pupelių skrudinimas ir maišymas.

Geras skrudintojas turi būti ir menininkas, ir mokslininkas, kad išlaikytų kavos pupelių kokybę ir pastovumą. Skrudinimo metu kavos pupelėse esantys cukrūs ir kiti angliavandeniai karamelizuojasi ir susidaro medžiaga, vadinama kavos aliejumi. Du tipiškiausi skrudinimo būdai yra skrudinimas būgne ir skrudinimas karštu oru.

Kavos pupelių skrudinimo procesas

Būgno tipo kavos aparatai kavos pupeles skrudina joms sukantis besisukančiame būgne, šildomame dujomis arba malkomis. Kai pupelės paskrudinamos, jos supilamos į aušinimo talpyklą, kad neperkeptų. Karšto oro skrudintuve kavos pupelės skrudinamos judant karštam orui. Dauguma žalios kavos skrudinama maždaug 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Dėl skrudinimo kavos pupelės išbrinksta ir padidėja daugiau kaip 50 %, tačiau kartu jos netenka daug svorio.

Guatemala_kohvi
]]

Kurį skrudintuvą rinktumėtės jūs?

Švelniai paskrudintų pupelių spalva varijuoja nuo cinamono iki šokolado. Lengvai skrudintos pupelės paprastai nenaudojamos espreso kavai, nes jų skonis aštresnis ir rūgštesnis nei tamsiau skrudintų pupelių. Kita vertus, tamsesnio skrudinimo pupelės yra sodresnio skonio ir gali turėti net stiprų saldžiarūgštį skonį. Dėl aliejaus kiekio kavos pupelių paviršiuje atitinkamai pailgėja skrudinimo laikas.

Tamsėjant skrudinimui, proporcingai mažėja rūgštingumas ir kofeino kiekis. Pasaulyje yra daugiau nei 100 kavos auginimo regionų, kurių kiekviename auginamos skirtingas savybes turinčios kavos pupelės, todėl manome, kad kokybiškam espreso kavos gėrimui svarbu subalansuoti skonius, o norint tai pasiekti, būtina pasirinkti tinkamą pupelių mišinį. Viena kavos pupelių rūšis paprastai neturi visų savybių, reikalingų skaniai espreso kavai pagaminti.

Daugelio prekės ženklų espreso kavos sudėtyje yra nuo trijų iki septynių skirtingų rūšių kavos pupelių. Patyręs skrudintojas, išmanantis visas kavos rūšis, meistriškai sumaišo skirtingas pupelių rūšis, kad pagamintų norimo skonio kavą. Paprastai skrudintojas savo žinias laiko griežtai saugoma paslaptimi.

Translate

We are translating our website. We apologize for any translation errors. We continue to improve.

If we have any errors, you can warn us.