Sudėtis: vidutiniškai skrudintos kavos pupelės, kvapiosios medžiagos.
Produktas neturi alergenų ir tinka veganams.
Hermetiškai uždaryta pakuotė su vožtuvu užtikrina, kad kava ilgiau išliktų šviežia. Geriausia kava gaunama iš šviežiai skrudintų kavos pupelių.
Geriausia iki: 1 metai.
*Pakuotė gali skirtis nuo pavaizduotos nuotraukoje.
Malimo patarimai
Vienu metu nesumalkite daugiau pupelių, nei reikia kavai iš karto paruošti. Malta kava leidžia orui patekti į aromatą suteikiančius aliejus. Jiems garuojant, išgaruoja ir kavos aromatas. Dėl to kava pradeda prarasti aromatą beveik iš karto po malimo. Skirtingiems kavos ruošimo būdams reikia skirtingo malimo. Kavą, kuri ruošiama mirkymo būdu, reikia sumalti iki granuliuoto cukraus konsistencijos. Visas mirkymo procesas turėtų trukti nuo keturių iki šešių minučių. Jei kava perkošiama greičiau nei per keturias minutes, kavos pupeles reikėtų sumalti šiek tiek smulkiau. Jei nusistovėjimas trunka ilgiau nei šešias minutes, kavą reikėtų palikti šiek tiek grūdėtesnę. Espresso kavai reikia ypač smulkaus malimo; kava turi būti beveik kaip milteliai ir švelniai sijojama. Gero espreso kavos malimo paslaptis – laikas, per kurį ji subręsta. Apie 30 g espreso kavos turėtų būti paruošta maždaug per 25-30 sekundžių. Kaip ir pilstomosios kavos atveju, jei norima, kad espreso kavos pupelės būtų paruoštos greičiau nei per 25 sekundes, pupelės turi būti sumaltos smulkiau. Jei kavos ruošimas trunka ilgiau nei 30 sekundžių, malant pupeles reikia palikti stambesnes.
Laikymo patarimai
Kavos nepatartina laikyti šaldytuve, nes ji perims kitų šaldytuve esančių maisto produktų aromatą ir skonį. Jei kavos pupelės supakuotos į specialiai saugojimui skirtą pripildomą indą su vienpusiu vožtuvu, kad būtų išleistos susikaupusios dujos ir išvengta sąlyčio su deguonimi, šį indą galima sėkmingai naudoti namuose, kavos neperpilant. Tačiau jei kavos pupelės yra be pakartotinai uždaromos pakuotės, pakuotę reikėtų užklijuoti sąvaržėle ir laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo saulės ir stiprių aromatų. Tokią pakuotę galima įdėti į sandarų indą arba pupeles dekantuoti į nepermatomą indą. Apibendrinant galima teigti, kad kava turėtų būti laikoma švarioje, sausoje, sandarioje pakuotėje, vėsioje ir tamsioje vietoje.
Patarimai, kaip naudoti presavimo indą
Jei kavai gaminti naudojate presavimo puodą, malant kavos pupeles reikia palikti stambią kavą. Jei kavos tirščiai bus per smulkūs, per greitai atsiskleis kartūs ir aitrūs skoniai. Prieš pilant kavą į puodą, reikia leisti kavai atvėsti iki maždaug 94-95 laipsnių temperatūros, kad ji nesugadintų skonio, nes sudegintų kavos tirščius. Į vieną maždaug 300 ml puodelį galima įdėti 7-8 g kavos tirščių. Ilgiau laikant kavos tirščius vandenyje, kava taps kartesnė ir aitresnė, o kofeino kiekis gėrime bus didesnis. Priklausomai nuo pageidaujamo skonio stiprumo, kavos „infuzijos” laikas galėtų būti 3-5 minutės.
Presso puodelį taip pat galima sėkmingai naudoti kavos gėrimams su pienu gaminti. Norimą kiekį pieno reikia kaitinti tol, kol jis bus pakankamai karštas, kad į jį nebūtų galima įkišti piršto. Įsitikinkite, kad pienas neužvirė. Tada supilkite pieną į švarų ir tuščią spaustuvą ir kelias minutes judinkite spaustuvą aukštyn ir žemyn. Taip susidarys pieno puta, kurią galima naudoti kapučino ir latės kavai gaminti.
Moka kavos gaminimo patarimai
Naudokite specialiai kavos filtravimo krepšeliui skirtą filtrą. Dažniausiai naudojami balinto balto popieriaus filtrai, tačiau galima įsigyti ir rudų popierinių filtrų. Taip pat tinka plaunami, ekologiški vielos tinklelio filtrai.
Espresso kavos ruošimas
Jei planuojate įsigyti kavos aparatą namams, rinkitės tokį, kuris turi siurblį, siurbiantį vandenį per kavą. Venkite garais varomų aparatų. Tinkamas kavos aparatas su siurbliu kainuos nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų, tačiau jei norite mėgautis gardžia espreso kava, verta investuoti. Kavos mėgėjams, turintiems mažą biudžetą, rekomenduojame moka puodą.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.