Kepimas: lengvesnis
Rūgštingumas: vidutinis
Įdaras: kreminis
Aukštis: 1100-1200 metrų virš jūros lygio.
Apdorojimas: musoninis
Derliaus nuėmimo laikotarpis: Spalio-vasario mėn.
Aromatas: žemės, aštrus, rūkytas, saldus tabako.
Musoninis Malabaras – tai procesas, kai iš anksto išdžiovintos kavos pupelės sudedamos į 10-15 cm storio plytų ar betono sluoksnį ant gerai vėdinamo sandėlio grindų ir 3-4 mėnesius paliekamos musoniniams lietums ir vėjams. Šiuo laikotarpiu pupelės grėbiamos, maišomos ir sudedamos į maišus, kurie laukia reguliariais intervalais. Pupelės išbrinksta maždaug du kartus, pakeičia spalvą ir praranda pradinį rūgštingumą, todėl jų skonis tampa praktiškai neutralus. Dėl šio apdorojimo pupelės įgauna ryškią spalvą, formą ir dydį, taip pat aromatą ir skonį. Šiai kavos rūšiai suteikta aukštos kokybės AA etiketė.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.