Kepimas: vidutinis
Rūgštingumas: vidutinis
Įdaras: stiprus
Aukštis: 1000-1450 m virš jūros lygio.
Apdorojimas: plaunamas
Derliaus nuėmimo laikotarpis: Lapkričio – sausio mėn.
Skonis: karamelė, šokoladas, riešutai, apelsinai, razinos.
SCA įvertinimas: 82.50
Elegantiška, sodraus skonio kava, pasižyminti intensyviu šokolado ir karamelės aromatu, mažai rūgšties. Pikantiškame ir subtiliame šios indiškos kavos aromate juntamos muskato riešuto, gvazdikėlių, pipirų ir tropinių vaisių natos. Kavos plantacija pavadinta Bababudangiri kalnų masyvo vakarinėje Indijos pakrantėje vardu. Augimo sąlygos kalnuose, dirvožemis ir didelės drėgmės klimatas lemia puikią pupelių kokybę. Kavos veislei suteiktas AA aukštos kokybės ženklas, kuris reiškia didesnes kavos pupeles.
Indijoje drėgnuoju būdu apdorotos arba plautos arabikos kavos vadinamos plantacijomis, o sausuoju būdu apdorotos – vyšniomis. Tamsiai raudona spalva rodo kavos uogų, kurios po derliaus nuėmimo apdorojamos drėgnuoju būdu ir džiovinamos saulėje, sunokimą. Išdžiovintos kavamedžių pupelės nuimamos nuo odelės, jos susmulkinamos ir supakuojamos.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.